messzebbre nem is

újzélandifuti

újzélandifuti

Mese 2. Uj zelandi allatok

2014. november 28. - hipszi

Ugye emlekszel meg a kagyloleany mesere?

A meseiro ugy gondolja, hogy nincs tobb fantazia a kagylokban, ezert atter emberszereplokre :). A foszereplobol, Kagylo Eduskabol ember lett, es tied a feladat, hogy nevet adjal a foszereplonek. Amig nem adsz neki nevet, addig Bobonak fogom nevezni.

Tehat Bobo megerkezett egy tavoli orszagba, Uj-Zelandba. Nagyon nagyon erdekes orszag ez, olyan allatok elnek itt, amit Magyarorszagon csak a budapest allatkerben latsz. Sot, meg ott sem nagyon!

Peldaul foka:

images (4).jpg

Meg tudod szamolni, hany fokat latsz a kepen? Ezek a fokak imadnak husolni, lazulni a tengerparton a sziklakon, viszont ha megeheznek, uccu neki, gyorsan beleugranak a vizbe, es elkezdenek halaszni! Igy ni:

images (5).jpg

Neha a fokak mas allatokkal egyutt usznak a vizben, husolnek a tengerparton, ez az allat pedig nem mas, mint a csokornyakkendos pigvin! Mutatom a kepet:

download (1).jpgNagyon vicces, a pingvin beoltozott oltonybe, csokornyakkendoje is van, biztos farsangi bal lesz a pingvin  ovodaban! :)

Am a fokaknak es a pingvineknek nagyon kell vigyazniuk a vizben, nehogy elkapja es felfalja oket a naaagy feher capaaaa!!

images (2).jpg

A fokak es a pingvinek nagyon felnek, hogy capa eleseg lesz beloluk, ezert nagy csoportokba verodnek, hogy igy vedjek meg egymast a merges, ehes capaktol! A fokak is nagyon szeretik egymast, ugyanugy, ahogy az emberek, figyelj,

images (6).jpg

 

Am nem csak a vizben elnek allatok Uj-Zelandon! A szarazfoldon is sok allatot latsz. Egszer, egy szombat delutan elmentem kocsival a boltba, es nezd csak mit talaltam az uttesten!

download (2).jpg

Atyaeg, lattal mar ennyi allatok egy helyen? Na, meg tudod-e szamolni, hogy hany allatot latsz a kepen? :)

Rengeteget, en sem tudnam megszamolni :) Na es azt meg tudod-e mondani, hogy milyen allatok ezek? Segitek, itt egy masik kep:

download (3).jpg

Latod milyen sok szore van, (gyapja), nem is lat semmit, mert a haja eltakarja a szemet! El kellene mennie a Jofej fodraszhoz, ahova apuci is jar :)

Elnek am itt madarak is. Van egy hires madarfaj ebben azorszagban, kepzeld el, ugy hivjak, hogy kiwi! Mint a gyumolcsot :) Nagyon kicsi es felenk allat. Az a furcsa benne, hogy madar, de megsem tud repulni, mert olyan kicsi a szarnya, hogy szinte nem is latszik.

images (3).jpg

Latod milyen nagy a csore? Es olyan, mintha nem is tollai volnanak, hanem szorszalai! Nagyon furcsa es vicces allat. :)

 

Ennyi volt mara az allatokbol,hamarosan jon a kovetkzo mese, addig is ne flejtsd, nevet kell adnod a foszereplonek! Jo ejszakat neked puszillak es vigyazz anyucira, apucira es a tesoidra!

A bejegyzés trackback címe:

https://ujzelandifuti.blog.hu/api/trackback/id/tr506941843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hipszi 2014.11.29. 20:54:22

Éduska, még nem találtam nevet, holnap találok neki. Nem, már találtam is, legyen:
Lilla Hópehely a neve.
olh,......................................................--prttz7
süti beállítások módosítása