messzebbre nem is

újzélandifuti

újzélandifuti

Ujzelandi-Buzi

2015. január 15. - hipszi

Minden egyes ujev alkalmaval arra gondoltam, hogy basszus, mar megint elpazaroltam egy egesz evet az eletembol, ugy, hogy nem voltam teljesen onmagam. Ezert mindig szomorusag lett urra rajtam, minden evben.

Errol nem en tehetek, errol ti tehettek.

Eddig kicsit nehezemre esett uj baratokra lelni, baratkozni, mert tudtam, sosem lehetek eleg oszinte hozzajuk, es ez nagyon elkeserito. Mar 7 eve, es..

..errol nem en tehetek, errol ti tehettek.

Arrol mar nem is beszelek, hogy milyen erdekes volt ugy felnoni, hogy erezted, valami furcsa dolgot rejtegedsz, amirol nem tudtad micsoda, csak azt tudtad, hogy nem lehet, nem tudod elmondani senkinek. 

Erdekes orszag ez a Magyarorszag, en mindig szerettem ot, de ugy nez ki, o sosem fogad el igaz allampolgaranak. Milyen borzalmas, ahogyan osztalyozza a lakoit, te ilyen vagy, igy nezel ki, ezt szereted, cigany vagy, neger vagy, no vagy, akkor neked kevesebb jar.

Es most itt vagyok Uj-Zelandon, hogy miert, azt most elmondom. Tenyleg elegem lett a munkabol, ami csak stresszhelyzetet okozott, es tudom, hogy mindenki igy el az orszagban, en akkor sem akarok igy leelni egy eletet. Tudni illdomos rolam, hogy egy eve futok, de egy fel eve ereztem, hogy nincs az a tav, helyszin, tempo, amelynek segitsegevel el tudnek menekulni, amelyek megszuntetnek a problemaimat. A futas nem jott be, ezert elkezdtem gondolkozni mas megoldason, hogyan is lehetne elsoporni a gondokat, zsenialis elmemmel kitalaltam, hogy eljovok jo messzire, mindenkit egyen meg a fene.

Uj-Zelandnal messzebbre nem is tudtam volna jonni, de ha talaltam volna egy, a Holdra szolo vizumot, tuti oda mentem volna. Talan az jobb lett volna, akkor nem is szuletett volna meg a poszt.. De sajnos Magyarorszag-Uj-zeland tavolsag is kevesnek bizonyul.

Elmondom amit mar 16-17 eves korom ota tudok. Akkor megijedtem, mert elotte nem hallottam ilyesmirol, biztos voltam benne, hogy en vagyok egyedul ezzel a dologgal az egesz Tejut rendszerben. Elkezdtem egyetemre jarni. Elkoltoztem Budapestre, na jo, nem kerulgetem tovabb a forro kasat, nem utalgatok tovabb. Meleg vagyok.

Igen, egy buzi, szoval elkoltoztem 18 evesen Budapestre es kezdett kinyilni a szemem. De 16 eves koromtol nem eppen voltam valami hihetetlen boldog. Csak probaltam minel csondesebb lenni, lathatatlanabb, neha ugy, hogy en voltam a leghangosabb.

Es ez nem az en hibam, ez a ti hibatok.

Egyetemista koromtol aztan tudatosan csinaltam mindent, hazudtam, titkoloztam, vagy ami megrosszabb, nem mondtam semmit. Sok embert atvertem, legtobbszor magamat.

Ez meg mindig csak a ti hibatok..?

Hogy elnyomjam a buntudatomat, elkezdtem tarsadalmi tevekenysegeket vegezni, onkenteskedni, tuntetni. Elegge aktivan, de aktivistanak egyaltalan nem mondanam magamat. Hogy en milyen fantasztikus, bator ember vagyok, aki kiall masok erdekeiert, hogy elnyomja buntudatat. Hazudott, titkolozott a csaladja elott..

Ez mar an en hibam.

Minden meleg eleteben merfoldko, amikor elmondja az anyukajanak, hogy meleg. 

Egy bejegyzest irok. Egyszeruen keptelen vagyok elmondani, a szamon nem birnam kiejteni, hogy meleg vagyok a csaladom elott. A barataim java tudja. Elottuk nem okoz gondot beszelni errol, vagyisss, most mar nem. Itt Uj-Zelandon sem titkolozom mar, ha elokerul a " Na es van-e otthon baratod" tema, en elmondom, hogy baratom soha, baratnom perpillanat nincs.

Anya, apa mindenki, ezerszer elhataroztam mar, hogy elmondom nektek, (vagy dobok egy uzit errol.. :) ), de nem ment. A helyzet az, hogy el kellett jonnom Zelandra, hogy egyaltalan le tudjam irni.

Ha valaki azt gondolna, most miert kellett ezt leirni, nekunk mi kozunk ehhez, engem nem erdekel ki buzi es ki nem, sajat dolga. 

Csak jarjon nyitott fullel, szemmel az utcan, a munkahelyen, a buzizas napi tema mindenhol. Vajon o meleg-e, hehe buzi vonulas, Capella hehe. A tarsadalom elitelo, foglalkoztatja oket a tema, de csak addig, amig a maguk szorakoztatasat lelik benne. Amint tarsadalmi problema szintjere kerul a dolog, behunjak szemuket, es meg a melegek letezesenek tenyet is ellenzik. Ez a TI hibatok.

Na de nem mindenki ilyen, sok sok jo emberrel talalkoztam. Elarulok egy titkot, nem is sejtitek, mennyi meleg ember van, akik titkoloznak, nem mernek nyitottak lenni elottetek. Sajat barataitok kozul is lehetnek ilyenek, sot, csaladtagok is.. ujujj. A meleg buszkeseg abban rejlik, hogy vegre el merik mondani magukrol az igazat, nincs bennuk felelem, szegyenerzet, amit a tarsadalom plantalt belejuk. Nem azt mondom, hogy a melegek jobbak mint ti, kozottunk is vannak seggfejek, ugyanolyan aranyban, mint koztetek, de buszkek arra, ami bennuk van, ami veluk szuletett. Na nem arra, hogy seggfejek, hanem arra, hogy sok- sok evi titkolozas utan vegre ki merik mondani, hogy sajat nemukhoz vonzodnak, bik, transszexualisok satobbi (bocsi, hogy nem sorolom fel.)

Szerintem bennetek is van buszkeseg erzes, de mivel sohasem kellett elnyomnotok, nem is tudjatok, milyen erzes fellelegezni. Eddig en sem tudtam. Talan most..

Erdekes teny, hogy amikor szervezodnek a tuntetesek, az ismeroseim, akik reszt vesznek ezen, 99 szazalekuk meleg... Az aki ismeri, milyen elnyomottnak lenni, konnyebben ateli azok sorsat. 

De pontosam tudom, hogy ti is elnyomva erzitek magatokat. A magyar politika, a magyar emberek talan sosem engedtek nekunk, hogy magunk legyunk. Ezert van ennyi ideges, rosszindulatu, agressziv ember az orszagban. En most mar teszek ra, mit akar a magyar kozelet. Teszek arra is, hogy nem ilik foglalkozni a tarsadalom altal elnyomott emberekkel. Azert teszek ra, mert elegem van, el sem hiszitek mennyire. Annyi bezart embert, mint ami Magyarorszag tudhat magaenak, nem latott a Fold.

Szerintem minden ember szorosan kapcsolodik egymashoz. Vegyuk azt, ha nekem rossz napom van, bunko vagyok a 7-es buszon egy emberrel, elkezdunk vitatkozni, neki is tuti rossz napja lesz, nekem meg megrosszab. O bunko lesz kesobb egy masik emberrel es igy tovabb. De ha elinditok reggel a 7-es buszon egy mosolyt, az lehet, hogy este mar messze videken lesz, mert mindenki mosolyogni fog egymasra. Annyira egymasra vagyunk utalva, kotodunk egymashoz, megis mindenki olyan csunya a masikhoz.

Ezt a bejegyzest 1 hetig irtam, nem azert, mert nem jottek a mondatok. Azert, mert tul sok mindent akartam leirni egyszerre, szelektalnom kellett. Azt akarom, hogyha ezt olvassa valaki, akkor pontosan tudja, hogy miert rossz otthon elni, miert vagyik mindenki kulfoldre, annak ellenere, hogy Magyarorszag gyonyoru hely.

 

U.I. Boldog szuletesnapot anya..

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujzelandifuti.blog.hu/api/trackback/id/tr577027557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zarándok62 2015.01.19. 06:16:10

Drága Lánykám, büszke vagyok Rád! Örülök annak, hogy szabaddá váltál. Nagyon szeretlek! Nagyon szeretünk mindannyian!
Apuci

Virágh Orsi 2015.01.19. 06:16:16

A legszebb írás amit valaha olvastam az életemben! Nagyon szeretünk!

Oláh László 2015.01.19. 06:16:20

Édesapád osztálytársam volt középiskolában, ennek okán is, de ezek után még inkább nagy szimpátiával olvasok új-zélandi kalandjaidról.
süti beállítások módosítása