messzebbre nem is

újzélandifuti

újzélandifuti

Ki-mit tud Magyarországról-érdekes tapasztalatok

2015. július 15. - hipszi

Az első kérdés, amit itt tényleg megkérdez mindenki mindenkitől. Honnan jöttél?

Tőlem is.. na de minek..? Általában csodálkozó üres tekintetekkel találkozom, amikor elárulom a választ. Vicci.

Ilyenkor mindig nevetek magamban az otthoniakon, akik azt hiszik, de hogy a sok feltalálónk, meg hogy de okosak és tehetségesek vagyunk, milyen cool-ak vagyunk az olimpiákon, Rubik kocka és Puskás és gulyás. Ezek viszik a hírünket a világban, Hahhaaaa NEM. :)

Na de azért nem mindenki ennyire dezinformált, deeeee a nagyrésze sajna ja.

Az Újzélandiaknak dereng, hogy Európában leledzik (vagy nem). Néha inkább csak azt hiszik, hogy viccelek, mert Magyarország angolul nagyon hasonlít az angol éhes szóra. A franciák, németek azért nyilván felvilágosultabbak, bár szerintem több mint a fele nem tudná a térképen elhelyezni. Elég szomorú, bár meg kell, hogy valljam, tőlünk délre lévő egykori jugoszláv államok által még most is termelődő új államokkal én is néha hadilábon állok. Reméljük Koszovó után most már nyugton maradnak és akkor nekem sem kell tanulnom többet. Sok ember van Latin-Amerikából, azt hinné az ember, hogy egy Puskást csak ki lehet csalni belőlük, de eddig csak egy argentin srác mondta.

Én ezt nem is nagyon sajnálom, hiszen ha egy kicsit is képben lennének a mostani magyar politikával kapcsolatban, akkor szégyenkeznem kellene, de így, mivel fogalmuk sincs, így oké. De azért rossz látni, hogy Európa keleti, közép, balti és balkáni államaival mennyire nincs senki tisztában. Az amerikaiak, (akik nem is olyan hülyék), mondták, hogy ők szinte csak a saját történelmüket tanulják, néha egy kis Nyugat Eu, egy kis Dél Amerika, meg talán pár ország, amit épp bombáznak. Ők is tudják, hogy ez gázos, de ez a kormány célja. A lehető legkevesebbet megtudni a világról. Nálunk is ilyen lett a rendszer pár éve, szóval ne Ítélkezzünk.

Érdekes infó: 

Ha a Hungary-t nem is, de Budapestet sokkal többen ismerik, vagy inkább csak hallottak róla. Van egy angol srác, egy számának az a címe, hogy Budapest, ezt már többen is mondták, hogy innen hallottak a városról. Vagyis a szóról, mert az nem esett le nekik, hogy városról van szó. :) Illetve van valami mozifilm, The Grand Budapest Hotel, ami miatt szintén dereng nekik. De a Hungary az ritkább esetben. :)

Azért nem ilyen siralmas a helyzet, pl sok cseh van, akik megkérdezik mindig tőlem, hogy a szlovákok miért utálják ennyire a magyarokat.. :) Ott is van gulyás. JAH csehek, még itt Új-Zélandon is van SKODA márkakereskedés. Waowww.

Észtekkel is találkoztam, akik örömmel ecsetelték, hogy egy nyelvcsalád satöbbi. Hát nem akarom őket elkeseríteni, de pl a japánnal meg a koreaival több egyezést is találtam, bár ez főképp azért van, mert koreai, japán barátom több volt, mint észt, finn. Én nagyon nem érzem ezt az észt finn rokonságot.

Egy kiwisrác aki felvett mikor stoppoltam, még volt is Budapesten. Pár német is járt már a városban. 

Gáz infó: Holland sráccal találkoztam, azt mondta már 5 éve utazik, de én vagyok az első magyar, akivel találkozott. Még nem volt Magyarországon. Vaaaagy várjunk.....? Nálatok van a Sz..Sziget fesztivál? Jaaah akkor már voltam, tök jó volt!. HÁt ez übergáz, azt hittem felpofozom a szőke holland koponyáját. A Szigetről már egy belga és egy francia és egy német meg egy másik holland srác is megemlékezett. 

Páran amúgy keverik Törökországgal. Nem hinném, hogy a történelemórákon tanultak derenghettek nekik, de azért érdekes, hogy miért keverik pont Töröko-val... 

Szóval minden, mellét veregető, öklét rázó Árpád fiainak mondanám, hogy kár a gőzért. Majdnem senki, semmit nem tud. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujzelandifuti.blog.hu/api/trackback/id/tr527629318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Coligny 2015.07.16. 02:30:09

Nem gondoltál még arra, hogy ígéretesen hangzó nyelvészeti kutatásaid külön cikkben is publikáld?
Biztos vagyok benne, hogy személyes tapasztalataid és "érzéseid" megfelelő alapot biztosítanak ehhez.

Punxsutawney Mormota 2015.07.16. 05:46:27

Update: Zambiában jó a földrajz oktatás, mert nagyon sokan tudják, hogy hol van Magyarország.
Kelet-Afrikában elég siralmas a helyzet. Amikor a szomszédokat sorolom, akkor csak rázzák a fejüket, Augsztria nevére, mintha fény villanna az alagút végén, egyedül a "Germany" szóra villanyozódnak fel.

Update2: Az Öböl-menti térségben sem sokkal jobb a helyzet.

Update3: Jemenben teljes setétség honol a Hungarry hallatán. Node amikor összerakjuk a képet és kiderül, hogy "madzsari" vagyok, akkor hirtelen mindenki nagyon barátságos lesz. A szocialista idők kapcsán a magyaroknak jó hírük van arrafelé.

gizmo26666 2015.07.16. 05:46:33

A magyar politikára legyél büszke, ne szégyenkezz miatta.

2015.07.16. 05:46:37

Moslék ország, moslék alakokkal. Még szerencse, hogy a földgömbön nem látható, mert akkora, mint egy légyfos.

Killary Fucking Clingon 2015.07.16. 05:47:07

Szívesen aládrúgnék mert egy igazi bunkó vagy..
Look for me in Auckland or Christchurch but you can also catch me in Sidney or Hong Kong but if you really wanna make it good then come to Budapest this week. We can talk through the political situation between the kicking sessions. You are nothing but hot air..I hope you not calling yourself a Hungarian.

Larry Silverstein 2015.07.16. 05:47:10

Gondolom vki azt mondta a posztosnaki mondja magát világpolgárnak mert az menő és ő elhitte.

dr. mesterséges színezék 2015.07.16. 05:47:20

"Páran amúgy keverik Törökországgal. Nem hinném, hogy a történelemórákon tanultak derenghettek nekik, de azért érdekes, hogy miért keverik pont Töröko-val... "

Hogyne kevernék, amikor Viktor sincs olykor képben!?

Ad Dio 2015.07.16. 05:47:56

Nem lennék gondban ha el kellene darálni az 50 egybesült államot... az esélytelenek nyugalmával jutnék el úgy max a feléig :-D... de szerintem Új-Zéland történelme is minimum homályos... ha hirtelen kérdezik és nincs időm kiguglizni, szerintem a délamerikai országokról is csak általánosságok mennének...

Naés...

Az hogy én büszke vagyok-e a magyarságomra, az teljesen független attól, hogy mások erről mit gondolnak. Az ugyanis az ő dolguk, míg emez meg az enyém.

N48 2015.07.16. 05:48:02

Kubában azért mindenkinek felcsillant a szeme, amikor mondtuk, hogy Ungheria, és Mexikóban is viszonylag sokan ismerték Puskást.
Németországban volt pár ismerősöm, akik eléggé tájékozottak voltak a magyar politikai életről. Főleg a Fidesz és a Jobbik sikerei érdekelték őket, aztán amikor mutattak egy hogy is mondjam "nemzeti rock" számot akkor rájöttem, hogy miért :)

horex · http://horex.uw.hu/ 2015.07.16. 05:48:30

É meg nem találkoztam holland sráccal sem, tehát Hollandia sincs
Ha arra vered a melled hogy mi egy ismeretlen ország vagyunk, verjed, bár elég gusztustalan
Gondolod hogy egy redneck tudja hogy hol van bármely ás ország a környezetében?

Én eléggé utálom amikor a "hazájukra rátörő libsibolsikrol " kommentelnek fórumokon, de te tényleg az vagy libsbibolsi nélkül

Bafana 2015.07.16. 05:48:33

Hogy senki nem tud rólunk semmit, az nem minket minősít... És van aki büszke rá?

2015.07.17. 01:05:14

@ursus artos: "Gyenge poszt."

Tudjuk, szarzsák: amit nem tudsz elolvasni, mind az.

@Bafana: Eredjél már, paraszt gyerek: miért kellene tudnia egy világnemzetnek egy ezer éve bevándorolt, primitív vándornépről? Ráadásul ezer év alatt semmit nem változtak. Ez rajtad is meglátszik, ázsiai nomád szökevény.
süti beállítások módosítása