messzebbre nem is

újzélandifuti

újzélandifuti

A kagyloleany- mese

2014. november 22. - hipszi

Van egy kistesom, vagyis tobb van, de van egy 5 eves forma is, nagyon jo baratok vagyunk, szoval eldontottem, irok neki kis meseket, hogy o is megertse, miert vagyok itt, mit csinalok. :) Szoval sokaknak gagyinak fog tunni, az ne olvassa. 

                       A kagyloleany

 A Csendes-ocean melyen, bekesen eldegelt egy kagylocsalad. Nagyon szerettek egymast, mindig egyutt csinaltak a kagylos dolgaikat.

A legkisebb kagylot Kagylo Lujzanak hivtak, imadta a kagyloovit, ahol sok baratra tett szert. Igy ismerte meg Kagylo Danikat, akihez maris hozza akart koltozni, am mivel Lujza meg csak 5 eves volt, a kagyloszulok ugy gondoltak, jo lesz meg varni 15 evet. Mivel Lujza nem tudja, mennyi 15 ev, minden nap megkerdezi szuleit, eltelt-e mar az ido, koltozhet-e.. :)

 Volt azonban minden honapban egy nap, amikor nem mehettek iskolaba, ovodaba a gyerekek. Ilyenkor be kellett zarkozniuk a hazukba egesz napra. Bizony, a kagylohalaszok jartak arra eppen.

Ilyenkor kagylo Lujza egesz nap a kagylotestvereivel jatszott. Nana, hogy van neki tesoja, egybol 3 meszes heju is. A legidosebbett kagylo Dodonak hivtak, a masodik tesojat kagylo Eduskanak, a harmadik tesojat kagylo Zi-zinek. Imadtak egyutt bulizni, birkozni, Mia es en-t nezni a minimaxon.

 Am egy nap kagylo Edus fogta magat es elment futni egyet a kagylolabaival pont azon a napon, amikor jottek a kagylohalaszok.

Tobb sem kellett a kagylohalaszoknak, jol elfogtak akagylotesot! Szelsebesen szaguldott a hajo, csak ugy huzta magaval a halot, benne kagylo Edust, aki nagyon ketsegbe volt esve. Nem tudta, mit csinaljon, de hirtelen eszrevett egy nagyobb lyukat a halon, fogta magat, es a kagylometszofogaival kiragta azt. :)

10345993_696063947178658_8788419657684317854_n.jpg

 - Megmenekultem! – kialltot fel nagy orommel.

- De hol lehetek..- gondolta magaban, nem latott mast maga korul, cask homokos partot, hegyeket, es mas partra sodort kagylokat.

- Csokolom kagylo neni, hol vagyunk most? – kerdezte felenken

- Pardon? – ertetlenkedett a ven kagylo. Ez a kagylo nem beszelt kagylomagyar nyelven, de Eduska beszelt kagyloangol nyelven.

- Where the fuck am I???

- Well, you are in New Zealand, darling – felelte az oreg, ven kagyloneni

- Uj-Zelandon vagyok!! – kialtott fel Eduska…

Egyszerre elkezdett neki hianyozni a csaldja es Kagylo Lujza.

- Vissza fogok terni hozzad…! – kialtott fel ismet. Olyan hangosan kiabalta, hogy a szello egeszen kagylomagyarorszagig vitte a hangot, hogy Lujza is meghallja. Ha erosen fulel Lujza, talan eppen most ert oda a szello, es akkor konnyeden meghallhatja a mondatot.

- De ha mar itt vagyok, kielvezem a helyet, felfedezem magamnak az orszagot, es a sok kalandot, amiben reszem van, mind leirom a csaladomnak, Lujzanak. :)

lányok2.JPG

                     

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujzelandifuti.blog.hu/api/trackback/id/tr786923257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása